De functie "Naar apparaat sturen" is verbeterd en we noemen het nu "Live Sync". Met Live Sync kun je naadloos de navigatie starten voor een Tour die oorspronkelijk gepland was op de website. Het maakt niet uit of dit via je telefoon of Garmin-apparaat gaat. Moet je een wijziging aanbrengen in je plannen? Met Live Sync kun je gemakkelijk Tours aanpassen terwijl je op telefoon navigeert en soepel doorgaan met de Tour op je Garmin-apparaat. Deze flexibiliteit geldt ook voor groepstours, waar de organisator de route kan bewerken, delen met deelnemers en het voorkeursapparaat voor de navigatie kan kiezen. In de komoot-app op je telefoon zie je nu een prominente knop om de navigatie te starten. Als je ook een Garmin-apparaat hebt dat compatibel is met de komoot-app voor Garmin, kun je nu het Live-Sync-pictogram () gebruiken om je voorkeursnavigatieapparaat te kiezen.

Hoe gebruik je Live Sync

Live Sync kan rechtstreeks worden gebruikt in de routeplanner of via de overzichtspagina van de Tour. Zodra je een Tour hebt opgeslagen, kun je de navigatie starten via de overzichtspagina van de Tour:

1. Klik op je gebruikersnaam.

2. Ga naar Tours > Gepland.
  3. Open de gewenste Tour.
  4. Klik () Navigeren met GPS-apparaat.

Kies met welk verbonden apparaat je de Tour wilt navigeren.

1. Tik op Profiel ().

2. Ga naar Tours > Gepland.
  3. Open de gewenste Tour.
  4. Start de navigatie door te tikken op Navigeren.
  5. Als je een Garmin-apparaat hebt verbonden met je komoot-account, krijg je de optie om te selecteren met welk verbonden apparaat je de Tour wilt navigeren.

Let op: Het geselecteerde apparaat wordt opgeslagen als standaard voor toekomstige Tours, maar je kunt op elk moment eenvoudig je keuze aanpassen via het Live-Sync-icoon(). In de toekomst, wanneer je een Tour wilt starten, zie je niet alleen de vertrouwde knop met tekst"Navigeren". In plaats daarvan zie je nu met welk apparaat je de Tour zult starten. Zo zou je bijvoorbeeld "Navigeren met telefoon" of "Navigeren met Garmin" kunnen zien.

Het gekozen apparaat ontvangt een melding, zodat je de navigatie kunt starten.