Als je dit bericht op je Garmin-apparaat ziet, moet je koersen van je apparaat verwijderen.

“Er kunnen geen koersen meer worden opgeslagen op je apparaat. Maak wat ruimte vrij door enkele koersen te verwijderen en probeer het opnieuw.”

Zelfs als je Garmin-apparaat over het algemeen meer opslagcapaciteit heeft, kan komoot slechts maximaal 10 tours opslaan in de map "Koersen". Het foutbericht geeft aan dat de opslagruimte voor komoot-koersen vol is.

Opmerking: Komoot synchroniseert de vijf meest recent geplande tours naar de map "Koersen" van je apparaat. Als je echter meer dan vijf tours hebt gepland in de afgelopen twee maanden, synchroniseren we maximaal tien tours.

Tip: Voor de beste ervaring bij het gebruik van komoot-tours op je Garmin-apparaat raden we aan om de komoot-app voor Garmin te gebruiken. Lees hier hoe je die kunt installeren.

Wat je nu kunt doen

• Als je apparaat de komoot-app voor Garmin ondersteunt, is het essentieel om de integratie van Garmin-koersen uit te schakelen. Hierdoor voorkom je de opslag voor het maximum aantal beschikbare koersen voor komoot snel vol is. De overdracht van tours wordt dan beheerd via de komoot-app voor Garmin of de functie "naar apparaat sturen". Lees hier hoe je dat kunt doen: Komoot / Garmin Koersensynchronisatie uitschakelen.
  • Als je apparaat de komoot-app voor Garmin ondersteunt, is het belangrijk om de synchronisatie van routes uit te schakelen. Hierdoor voorkom je de opslag voor het maximum aantal beschikbare routes voor komoot snel vol is. De overdracht van tours wordt dan beheerd via de komoot-app voor Garmin.
  • Verwijder koersen uit de map op het apparaat of door het apparaat op de computer aan te sluiten.

Opmerking: De naam van de map "Koersen" kan variëren afhankelijk van het Garmin-apparaat en de firmwareversie. Bijvoorbeeld:
/Garmin/Koersen
/Garmin/NieuweBestanden
/Garmin/GPX
/Garmin/Tours

Verwijderen vanaf het Garmin-apparaat

1. Ga naar het menu "Navigatie" op je apparaat.
  2. Selecteer "Koersen" uit de opties.
  3. Zoek naar "Opgeslagen Koersen" en verwijder de tour daar.

Als je apparaat geen map "Koersen"/"Tours"/"GPX" heeft, raadpleeg dan de handleiding van het apparaat om te zien of het verwijderen van tours vanaf het apparaat mogelijk is en waar je dit kunt vinden. Als je apparaat deze optie niet heeft, kun je tours verwijderen door het apparaat op de computer aan te sluiten.

Verwijderen door het apparaat op de computer aan te sluiten

Je hebt de mogelijkheid om tours handmatig te verwijderen door je Garmin-apparaat met een USB-kabel op je computer aan te sluiten en de tour te verwijderen uit de map "Koersen". Je kunt een handleiding vinden in dit Garmin-artikel.