Het verwijderen van Tours op je Garmin-apparaat is het makkelijkst via het Garmin-apparaat zelf. Als alternatief zou je ook het Garmin-apparaat aan een computer kunnen verbinden en de bestanden kunnen verwijderen in de betreffende folder. De komoot-app voor Garmin biedt alleen de functie om Tours te verwijderen op het Garmin-horloge als de Tour is gedownload via de app.

Tip: Als je de "Naar apparaat sturen"-functie gebruikt, raden we aan om de Koersensynchronisatie uit te schakelen. Zo voorkom je het automatisch aanvullen. Hier vind je een stap-voor-stap handleiding om het uit te schakelen

Verwijderen op het Garmin-apparaat

1. Ga naar het "Navigatie"-menu op je apparaat.
  2. Selecteer "Koersen".
  3. Ga naar "Opgeslagen Koersen" en verwijder de Tour vanuit daar.

Als je apparaat geen folder met de naam Courses/Tours/GPX heeft, kijk dan in de handleiding van het apparaat om te controleren of je Tours vanaf het apparaat kunt verwijderen en waar je dit kunt vinden. Als je apparaat deze optie niet heeft, verwijder dan de Tours door je apparaat te verbinden aan een computer.

Verwijderen door het apparaat aan een computer te verbinden

Je hebt de mogelijkheid om Tours handmatig te verwijderen door je Garmin-apparaat te verbinden aan je computer met een USB-kabel. Vervolgens kun je de Tour verwijderen uit de Koersen-folder. Dit Garmin artikel beschrijft de stappen om dit te doen

Opmerking: De naam van de map kan verschillen, dit is afhankelijk van het Garmin-apparaat en de firmwareversie. Als voorbeeld:
/Garmin/Courses
/Garmin/NewFiles
/Garmin/GPX
/Garmin/Tours

Verwijderen in de komoot-app voor Garmin

Tours kunnen direct vanuit de komoot-app voor Garmin verwijderd worden zolang ze eerder zijn overgedragen vanuit die app of via de functie "Naar apparaat sturen". Als de Tour naar het Garmin-apparaat is overgedragen via de Koersensynchronisatie, kan het verwijderen van een Tour alleen via het Garmin-apparaat zelf of door het Garmin-apparaat aan een computer te verbinden

Volg deze stappen om een Tour te verwijderen van je Garmin-apparaat:

1. Open de komoot-app op je Garmin-apparaat.
  2. Open de Tour die je wilt verwijderen.
  3. Zet de Offline-schakelaar terug.

Let op: Als je Tours niet alleen via de komoot-app voor Garmin worden overgedragen, maar via de koersensynchronisatie, dan zal het terugzetten van de schakelaar alleen de offline gegevens van het apparaat verwijderen en niet de Tour zelf.