Als je een van de volgende COROS-horloges bezit, heb je de mogelijkheid om je COROS-account te verbinden met je komoot-account. Via die verbinding kun je je komoot Tours navigeren op je COROS-horloge en terug laten synchroniseren naar komoot.

• APEX 42mm
  • APEX 46mm
  • APEX Pro
  • VERTIX
  • VERTIX 2

Opmerking: De PACE 2 ondersteunt geen navigatie.

Opmerking: Tours kunnen alleen naar COROS worden overgezet als de regio waarin de Tour begint in komoot is ontgrendeld.

Hoe zet je de verbinding op

Voor het opzetten van de verbinding heb je zowel een komoot- als een COROS-account nodig. Zorg er hierbij ook voor dat je bent ingelogd met je COROS-account op je COROS-horloge. Volg deze stappen om de verbinding te maken:

1. Log in op je COROS-app
  2. Tik op Profile, in het menu onderaan, tweede icoon van rechts
  3. Selecteer Settings
  4. Kies 3rd Party Apps
  5. Tik op komoot
  6. Tik op Connect Now en voer je komoot-accountgegevens in
  7. Wacht tot het verificatieproces is voltooid

Nu is de verbinding tot stand gebracht.

Tours overzetten tussen komoot en COROS

Na het opzetten van de verbinding worden alle geplande komoot Tours naar de COROS app op de smartphone overgezet, als de telefoon verbonden is met wifi. In de COROS-app kun je de Tours vinden via Profile > Navigation Routes Library. Vanuit hier kun je ze gebruiken om te navigeren op het horloge zoals hieronder beschreven.

Alle voltooide Tours op het horloge, die na het verbinden van je accounts zijn aangemaakt, worden automatisch terug naar komoot overgedragen zodra er een internetverbinding tot stand is gebracht.

Opmerking: De routes van eigen COROS-workouts worden niet gesynchroniseerd van komoot naar de COROS Navigation Route Library.

Tip: Leer hoe je je COROS horloge met je telefoon kunt verbinden..

Komoot Tours navigeren via COROS

Zodra je een Tour als gepland hebt opgeslagen in je komoot-profiel:

1. Ga naar de COROS app
  2. Zoek de Navigation Routes Library onder Profile
  3. Vernieuw de pagina door deze naar beneden te slepen vanaf de bovenkant van de app
  4. De komoot Tours zullen verschijnen in de Library
  5. Selecteer een route in de Library en tik op Sync with your watch om de route te downloaden
  6. Start de navigatie op je horloge

Na het voltooien van een navigatie wordt je Tour automatisch gesynchroniseerd met je COROS-profiel en vanuit daar met je komoot-profiel.

Opmerking: De navigatie-instructies op het horloge worden gedaan door COROS.

Tip: Deze video laat ook zien hoe je de verbinding tot stand brengt en de navigatie start vanaf het COROS horloge.

De verbinding verbreken tussen komoot en COROS

Als je je komoot- en COROS-profiel wilt loskoppelen van elkaar, kun je dit doen via de COROS-app. Volg deze stappen om de verbinding te verbreken:

1. Log in op je COROS app
  2. Tik op Profile, in het menu onderaan, tweede icoon van rechts
  3. Selecteer Settings
  4. Kies 3rd Party Apps
  5. Tik op komoot
  6. Tik op Disconnect
  7. Bevestig dat dat je wilt stoppen met het synchroniseren van je gegevens door op Yes te tikken

Zodra de verbinding is verbroken, heeft COROS geen toegang meer tot je komoot-account. In gevallen waar apparaten worden beheerd door deze verbinding, is het effect dat dit zal hebben op je apparaat afhankelijk van specifieke modellen/fabrikanten. Je kunt gegevens en Tours verliezen die zijn opgeslagen op ontkoppelde apparaten van derden. Als het mogelijk is, verwijder dan handmatig de verbinding op het apparaat zelf.