Als een van je vrienden op komoot de komoot Premium Live Tracking feature, gebruikt, kun je door deze persoon worden toegevoegd als veiligheidscontact. Dit houdt in dat deze persoon zijn/haar live locatie met je kan delen, waardoor je zijn/haar huidige positie altijd kunt zien.

Lees het volgende artikel om meer te weten over hoe je je eigen veiligheidscontacten beheert: Je veiligheidscontacten beheren

Je verantwoordelijkheid als veiligheidscontact 

Als iemand je toevoegt als veiligheidscontact, vertrouwt deze persoon op jou als contactpersoon in het zeldzame geval dat er iets misgaat tijdens een Tour. Als je het gevoel hebt dat er een probleem is kun je de volgende stappen nemen:

  1. Neem telefonisch contact op met deze persoon om te checken of alles oké is. 
  2. Als je denkt dat deze persoon geen bereik heeft, stuur dan een SMS om te laten weten dat je je zorgen maakt en vraag of hij/zij contact opneemt.
  3. Neem contact op met de lokale autoriteiten.

Uitvinden of je een veiligheidscontact bent

Als komoot-gebruiker kun je controleren of een andere gebruiker jou heeft toegevoegd als veiligheidscontact door in de app naar je profiel te gaan, en vervolgens naar Instellingen > Live Tracking > Contacten beheren. Hier vind je bovenaan het scherm een tabblad met de titel “Heeft jou toegevoegd”.

Afmelden als veiligheidscontact

Als je liever geen meldingen en Live Tracking informatie ontvangt, kun je er ook voor kiezen om je af te melden als veiligheidscontact. Dit doe je door in de app naar je profiel en vervolgens naar Instellingen > Live Tracking > Contacten beheren te gaan. Klik op het tabblad “Heeft jou toegevoegd”, en tik hier op de knop “Verwijderen” die je naast de naam van de persoon vindt.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 35 van 52
Heb je nog andere vragen? Bericht sturen

Artikelen in deze sectie