De Live Tracking functie in komoot Premium geeft je de mogelijkheid om je locatie in realtime te delen tijdens het opnemen van een Tour. Zo kunnen je veiligheidscontacten altijd je locatie in realtime op de kaart zien, maar ook je resterende batterij en verwachte eindtijd.

Lees dit artikel voor meer informatie over het beheren van je veiligheidscontacten: Je veiligheidscontacten beheren

Live Tracking activeren

  1. Als je begint met het opnemen van een Tour of de navigatie van een geplande Tour start zie je een kleine cirkel naast het camera-symbool. Dit is het Live Tracking-symbool.
  2. Klik op dit symbool om Live Tracking te activeren voor al je veiligheidscontacten.
  3. Je kunt ook de link kopiëren of delen met mensen die komoot niet gebruiken.
  4. Het Live Tracking-symbool is blauw zolang Live Tracking actief is.
  5. Klik weer op het Live Tracking-symbool om Live Tracking te deactiveren.

Hoe lang blijft Live Trackoing actief?

De link naar je live locatie is zichtbaar gedurende je hele Tour. Als je de Tour beëindigt wordt Live Tracking automatisch gedeactiveerd. De link naar je locatie verloopt na 28 dagen. Tot die tijd kan iedereen met de link jouw Tour zien tot het punt waar je bent geëindigd. Nadat de link verlopen is verwijderen we automatisch alle opgeslagen data die aan de sessie gekoppeld is.

Live Tracking binnen een privacyzone

Je live locatie is ook zichtbaar als je je in een privacyzone bevindt.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 171 van 214
Heb je nog andere vragen? Bericht sturen

Artikelen in deze sectie