Je kunt privacyzones instellen op komoot. Hiermee kun je privélocaties, zoals je huis- of werkadres, verbergen op de kaart. Zo kun je je Tours delen zonder je zorgen te hoeven maken over je privacy. Je kunt je privacyzones alleen beheren op de website en niet in de mobiele apps.

De segmenten van de Tour die beginnen of eindigen binnen een privacyzone blijven verborgen en alleen jij kunt deze zien. De privacyzone wordt echter niet toegepast als je de betreffende locatie passeert tijdens een Tour. Privacyzones hebben verder geen invloed op de Tour-gegevens of -statistieken.

Een privacyzone creëren

Log om een privacyzone te creëren in op je account op de website en open je profielinstellingen door op de drie stippen in de rechterbovenhoek te klikken. Selecteer daarna “Instellingen”, scrol naar beneden naar de “Privacy”-sectie en klik op “Privacyzones beheren”.

Selecteer “Nieuwe privacyzone creëren” en voer het adres dat je wilt verbergen in de grijze zoekbalk in. Geef de privacyzone – als de correcte plek is geselecteerd op de kaart – een naam en sla de privacyzone op. Je kunt zoveel privacyzones creëren als je wilt. Let op: ze worden alleen toegepast op je voltooide Tours en niet op je geplande Tours.

Privacyzones worden met terugwerkende kracht toegepast op al je voltooide Tours. Als er bijvoorbeeld Tours die je vorig jaar hebt voltooid beginnen in een privacyzone, wordt het startpunt van die Tours automatisch buiten de privacyzone geplaatst.

Een privacyzone bewerken

Als je een privacyzone gecreëerd hebt kun je deze een nieuwe naam geven of opnieuw genereren. De vorm van de privacyzone wordt automatisch gegenereerd en kan niet handmatig gewijzigd worden. De vorm is een willekeurig gegenereerde polygoon, zodat het nog moeilijker is om de locatie te bepalen, zelfs als je veel Tours hebt die er beginnen of eindigen.

Als je voor welke reden dan ook de vorm wilt wijzigen kun je ervoor kiezen om deze opnieuw te genereren. Zodra de zone geregenereerd is wordt deze automatisch toegepast op alle hiervoor voltooide (en toekomstige) Tours.

Een privacyzone verwijderen

Je kunt een privacyzone ook verwijderen. Hiermee wordt de locatie in al je voltooide Tours weer zichtbaar.

Tours met een privacyzone delen

Als je andere komoot-gebruikers tagt of uitnodigt voor een Tour kunnen ze alle Tour-gegevens zien, inclusief het start- en/of eindpunt, of deze locatie nou in een privacyzone zit of niet.

Als je de Tour via een link deelt of via de instellingen openbaar maakt voor alle of sommige volgers, zullen deze personen alleen je Tour met het afgekapte start-/eindpunt zien. 

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 244 van 273
Heb je nog andere vragen? Bericht sturen

Artikelen in deze sectie