Je kunt komoot-Tours naar je Sigma sturen en ze hierop navigeren. De Tours die je op je Sigma voltooit worden automatisch naar komoot verzonden. Deze integratie is beschikbaar voor ROX 2.0, ROX 4.0, ROX 11.1 en ROX 12.0. Het werkt alleen als je zowel een komoot- als een Sigma-account hebt en zowel de komoot- als de Sigma-app hebt geïnstalleerd op je telefoon.

Let op: Navigatie is alleen beschikbaar als de regio is geactiveerd op je komoot-profiel.

ROX 2.0 en ROX 4.0

De verbinding tot stand brengen

1. Download de SIGMA RIDE App uit de Google Play Store
  2. Activeer Bluetooth op je SIGMA en je smartphone
  3. Verbind je Smartphone via de SIGMA RIDE App met de ROX
  4. Open de komoot-app op je smartphone
  5. Klik Profiel () > Instellingen () > Bluetooth Connect > Sigma
  6. Ga naar het hoofdmenu van de ROX (training niet gestart); klik Verbindingen > komoot en start de verbinding via de ROX
  7. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.

Tip: Hier vind je een video tutorial voor ROX 2.0 en ROX 4.0.

Navigatie

Om een route te navigeren via de ROX, moet de SIGMA RIDE app op de achtergrond geopend zijn op je smartphone.

1. Kies de gewenste Tour in de komoot-app: Profiel () > Geplande Tours
  2. Verschuif de slider  om de Tour offline beschikbaar te maken
  3. Klik Navigatie
  4. Volg de navigatie-instructies op je ROX

Als je internetverbinding hebt, herberekent komoot de route automatisch als je deze verlaat en zullen de navigatie-instructies op basis daarvan aangepast worden op de ROX.

Let op: Om navigatie-instructies op de ROX te kunnen tonen, moeten navigatie-instructies aangegeven staan als een trainingswaarde in de Training.

De verbinding tot stand brengen

1. Download de SIGMA RIDE App uit de App Store
  2. Activeer Bluetooth op je SIGMA en je iPhone
  3. Verbind je iPhone via de SIGMA RIDE App met de ROX
  4. Open de komoot-app op je iPhone
  5. Klik Profiel () > Instellingen () > Bluetooth Connect > Sigma
  6. De verbinding met je Sigma-apparaat wordt automatisch tot stand gebracht
  7. Wacht tot de verbinding tot stand is gebracht.

Tip: Hier vind je een video tutorial voor ROX 2.0 en ROX 4.0.

Navigatie

Om een route te navigeren via de ROX, moet de SIGMA RIDE app op de achtergrond geopend zijn op je smartphone.

1. Kies de gewenste Tour in de komoot-app: Profiel () > Geplande Tours
  2. Verschuif de slider om de Tour offline beschikbaar te maken
  3. Klik Navigatie
  4. Volg de navigatie-instructies op je ROX

Als je internetverbinding hebt, herberekent komoot de route automatisch als je deze verlaat en zullen de navigatie-instructies op basis daarvan aangepast worden op de ROX.

Let op: Om navigatie-instructies op de ROX te kunnen tonen, moeten navigatie-instructies aangegeven staan als een trainingswaarde in de Training.

ROX 11.1

Het instellen van de verbinding

1. Download de SIGMA RIDE App uit de Google Play Store
  2. Activeer Bluetooth op je SIGMA en je smartphone
  3. Verbind je Smartphone via de SIGMA RIDE App met de ROX 11.1 EVO
  4. Open de komoot-app op je smartphone
  5. Klik op Profiel () > Instellingen () > Bluetooth Connect > Sigma > ROX 11.1 EVO
  6. Ga naar het hoofdmenu van de ROX (training niet gestart); klik Verbindingen > komoot en start de connection via de ROX (of gebruik komoot via het shortcutmenu (training gestart))
  7. Start de verbinding via de ROX

Tip: Je vind hier een video tutorial.

Navigatie

Om een route te navigeren via de ROX, moet de SIGMA RIDE app op de achtergrond geopend zijn op je smartphone.

1. Kies de gewenste Tour in de komoot-app: Profiel () > Geplande Tours
  2. Verschuif de slider the slider om de Tour offline beschikbaar te maken
  3. Klik Navigatie
  4. Volg de navigatie-instructies op je ROX

Als je internetverbinding hebt, herberekent komoot de route automatisch als je deze verlaat en zullen de navigatie-instructies op basis daarvan aangepast worden op de ROX.

Let op: Om navigatie-instructies op de ROX te kunnen tonen, moeten navigatie-instructies aangegeven staan als een trainingswaarde in de Training.

ROX 12.0

Het instellen van de verbinding

Na het instellen van de verbinding, worden je komoot Tours automatisch naar je ROX 12.0 gedownload.

1. Zet je ROX 12.0 aan

2. Klik op komoot

3. Vul het e-mailadres van je komoot-account in
  4. Bevestig met Login
  5. Vul je Komoot-wachtwoord in
  6. Accepteer de toegang tot je komoot Tours

Navigation

1. Als je op komoot klikt op de ROX 12.0 zie je een lijst met al je geplande Tours
  2. Klik op het download symbool naast de Tour om deze te downloaden
  3. Als je de Tour opent wordt deze op de kaart getoond

4. Klik op Select en de ROX 12.0 zal de komoot Tour opnieuw berekenen, om deze aan de kaarten van het Sigma-device aan te passen. De Tour is nu offline beschikbaar op het apparaat.
  5. Klik Start om de navigatie te beginnen

Problemen op ROX 12.0

Als je op de komoot-knop drukt op de ROX 12.0 om je Tours in te laden is het mogelijk dat je het bericht “Je bent offline” ziet. Dit betekent dat je apparaat momenteel geen internetverbinding heeft of nog verbinding zoekt. Als er al verbinding is gemaakt zou het bericht na enkele momenten moeten verdwijnen.

Als je problemen hebt met het synchroniseren van je Tours kun je de synchronisatie handmatig op gang brengen. Dit doe je door op je ROX naar de Tour-lijst > Settings > Sync data te gaan.

Let op: Als de Tours die je met komoot hebt gepland niet zichtbaar zijn op de Sigma, verbreek dan de verbinding en koppel de profielen opnieuw zoals hierboven in dit artikel uitgelegd wordt.