Als je Garmin-apparaat niet aan de technische eisen voldoet om de Garmin Connect-app te gebruiken, kun je je Tours handmatig importeren naar je Garmin-apparaat met een GPX- of FIT-bestand. Het te gebruiken bestandsformaat kan variëren, dit is afhankelijk van het apparaat.

Tip: Een GPX-bestand kan je converteren naar een FIT-bestand met gratis online hulpmiddelen.

Tours overzetten naar je Garmin

Je kunt een Tour exporteren vanuit komoot door deze te openen in je komoot-profiel op de website en te klikken op de knop () Naar GPS-apparaat exporteren. Zo download je de Tour als een GPX-bestand, dat je vervolgens kunt uploaden naar je Garmin-apparaat. Hiervoor moet je je Garmin via een kabel aansluiten op de computer en vervolgens het bestand toevoegen aan een van de volgende mappen die je ziet op je pc:

• /Garmin/Courses
  • /Garmin/NewFiles
  • /Garmin/GPX
  • /Garmin/Tours

Opmerking: de naam van de map kan verschillen, dit is afhankelijk van het Garmin-apparaat en de firmwareversie.

Tours verwijderen van je Garmin

Om gedownloade Tours van je Garmin-apparaat te verwijderen, verlaat je de komoot-app en zoek je de map "Courses" of "Activity" op je Garmin. Daar kun je de Tour handmatig verwijderen. Als alternatief kun je je Garmin via een kabel op je computer aansluiten en vervolgens de Tour verwijderen via een van de volgende mappen die je ziet op je pc:

• /Garmin/Courses
  • /Garmin/NewFiles
  • /Garmin/GPX
  • /Garmin/Tours

Opmerking: de naam van de map kan verschillen, dit is afhankelijk van het Garmin-apparaat en de firmwareversie.