Als je komoot op je Garmin gebruikt kunnen er bepaalde problemen optreden bij het instellen van de verbinding. Dit kunnen bijvoorbeeld problemen met de Bluetooth-verbinding, het inloggen, of het synchroniseren van Tours tussen komoot en je Garmin zijn. Hieronder vind je de meest voorkomende problemen en tips om ze op te lossen.

Problemen met de verbinding en synchronisatie

De meest voorkomende problemen betreffen de verbinding of Tour-synchronisatie tussen de komoot-app op je telefoon en je Garmin-apparaat. Deze gaan beide via Bluetooth en dat is helaas een instabiele verbinding die makkelijk verbroken kan worden.

Als een Tour niet wordt gedownload / synchroniseert, kan dit liggen aan een onstabiele Bluetooth-verbinding. Je ziet in dit geval een foutmelding op je Garmin die je vraagt om verbinding te maken, of het IQ-symbool met een uitroepteken.

Wat je kunt doen:

• Plaats je telefoon dichter bij je Garmin.
  • Vernieuw de verbinding door enkele keren de verbinding te verbreken en opnieuw op te starten.
  • Verwijder de komoot voor Garmin app, Garmin Connect en de komoot-app, en installeer ze opnieuw.
  • Update je apps, de software op je telefoon en de firmware van je Garmin. Een oudere versie van deze software zou bijvoorbeeld incompatibel kunnen zijn met een nieuwere versie van komoot. Hieronder lees je hoe je de firmware van je Garmin kunt updaten.

Als geen van deze tips werken, neem dan contact met ons op en vermeld de naam en softwareversie van je Garmin en welke telefoon je gebruikt. Laat ons ook weten welke softwareversie en welke versie van komoot staan geïnstalleerd op je telefoon.

Verbinding met het verkeerde account

Als alle verbindingen juist ingesteld lijken te zijn, maar je komoot Tours niet verschijnen in je Garmin Connect-app, of als ze wel van je Garmin naar komoot worden gesynchroniseerd, maar niet van komoot naar Garmin, is het mogelijk dat je jouw Garmin-apparaat per ongeluk hebt verbonden met een andere komoot-account dan degene waar je nu mee bent ingelogd.

De makkelijkste manier om dit op te lossen is door de verbinding met je apparaat te verbreken en opnieuw verbinding te maken. Let op: je kunt niet meer dan één apparaat tegelijkertijd met je komoot-account verbinden. Als je andere apparaten aan dezelfde komoot-account hebt gekoppeld, koppel deze dan los. Lees hier meer over hoe je andere apparaten van je Garmin loskoppelt.

Inloggen met Facebook op de komoot voor Garmin-app

Inloggen met Facebook wordt niet ondersteund in de komoot voor Garmin-app. Als je de Facebook-login gebruikt voor je komoot-account op de website van komoot, heb je geen wachtwoord om mee in te loggen op de komoot voor Garmin-app. Om toch in te kunnen loggen dien je een wachtwoord in te stellen op de website.

Open komoot.nl via de browser en ga naar je profielinstellingen door op de drie stippen in de rechterbovenhoek te klikken. Daar zie je je e-mailadres en kun je een wachtwoord voor je account instellen. Je kunt dit e-mailadres en wachtwoord gebruiken om in de komoot voor Garmin-app in te loggen.

De komoot voor Garmin-app updaten

Als je de Garmin Connect IQ-app gebruikt zou de komoot-app automatisch geüpdate moeten worden als je je Garmin synchroniseert. Als dit niet het geval is heb je verschillende opties om de app handmatig te updaten:

• Open de Garmin Connect-app op je telefoon en open daarna de lijst met apparaten en klik op Activiteiten en apps. Selecteer daarna de optie om te updaten naast de komoot-app.
  • Als je Garmin Express op je PC gebruikt, verbind dan je Garmin met de computer om de app te updaten.
  • Je kunt ook de link naar de komoot-app in de Garmin Connect IQ store openen op je telefoon. Als er een update beschikbaar is kun je daar op de update-knop klikken.

Garmin software updaten

De software van je Garmin dient op regelmatige basis geüpdate te worden, aangezien Garmin zijn software ook verder ontwikkelt en fouten verbetert. Om je Garmin software te updaten kun je de instructies op deze webpagina van Garmin volgen.