Als je de Garmin IQ App gebruikt om je Garmin-apparaat met komoot te verbinden zijn sommige features beschikbaar op je Garmin, terwijl andere juist niet toegankelijk zijn. Dit hangt voornamelijk af van de capaciteiten van je apparaat. Als je de Koersen Synchroniseren-integratie gebruikt of je Tours als .gpx-bestanden naar je Garmin exporteert heb je altijd die features tot je beschikking die je apparaat biedt.

Kaarten van komoot

Als je via de Garmin IQ App een Tour naar je Garmin importeert worden de GPS-coördinaten van de route overgenomen en zal de route opnieuw gemaakt worden op de Garmin-kaart. Dit betekent dat je altijd de kaarten ziet die op je Garmin geïnstalleerd staan. Als je meerdere kaarten geïnstalleerd hebt gebruikt komoot de kaarten die je hebt ingesteld als primaire kaarten. Je ziet de kaarten van komoot niet op je Garmin, maar je moet wel toegang hebben tot de regio’s waar je komoot Tours beginnen.

Spraaknavigatie op Garmin

De spraaknavigatie van komoot is niet beschikbaar als Tours naar een Garmin-apparaat zijn geëxporteerd. De navigatie is afhankelijk van de technische capaciteiten van het Garmin-apparaat zelf. Als je externe routes gebruikt op je Garmin, bijvoorbeeld degene die je op komoot hebt gemaakt, zie je de route alleen als een lijn op de kaart die je kunt volgen.

Sommige Garmin-apparaten bieden echter wel de volledige navigatie voor routes die op het apparaat zelf gemaakt zijn. Als je de route opnieuw laat berekenen door het apparaat zal deze aangepast worden aan de kaarten van je Garmin. Deze herberekening begint meestal automatisch als je de Tour start en duurt enkele minuten. Onthoud dat het mogelijk is dat de route enigszins aangepast wordt tijdens dit proces. Spraaknavigatie is niet beschikbaar op Garmin horloges.

Turn-by-turn navigatiepijlen

Momenteel zijn er geen Garmin-apparaten die in staat zijn om de turn-by-turn spraaknavigatiepijlen te tonen op het scherm als je alleen de IQ app gebruikt. Als je apparaat kaarten heeft en de route kan herberekenen, zal de Tour aangepast worden aan de kaarten van Garmin. In dit geval zie je de navigatiepijlen van Garmin.

Premium features

Als je lid ben van komoot Premium heb je als je de IQ app gebruikt de beschikking tot de functionaliteit voor Collecties op alle Garmin-apparaten. Je kunt je Collecties vinden als apart tabblad onder het tabblad voor je geplande Tours op je profiel op je Garmin. Let op: Collecties zijn niet beschikbaar als je de komoot IQ App niet gebruikt op je Garmin-apparaat.