Als het scherm uitgaat als je met komoot aan het navigeren bent, controleer dan de volgende punten om dit probleem op te lossen:

Android

• Tik op het luidspreker-icoon tijdens het navigeren. Als de “wake up display” instelling aan staat, is het scherm alleen actief voor kruisingen.
  • Heb je energiebesparende instellingen ingeschakeld? Zo ja, schakel deze uit voor komoot en probeer opnieuw.
  • Heeft je apparaat een kompas (vraag de producent of zoek de technische details zelf op)? Zo nee, dan werkt de GPS-functie niet en kun je komoot niet gebruiken.
  • Zijn de locatie-voorzieningen geactiveerd (voor komoot moeten deze op “altijd” staan ingesteld)?
  • Heb je de nieuwste versie van Android en de komoot-app geinstalleerd?
  • Heb je geprobeerd de app opnieuw op te starten?
  • Zijn er magnetische voorwerpen in de buurt tijdens het gebruik van de app (bijv. extra batterijen, tas met magnetische sluiting)?

iOS

• Heeft jouw apparaat een kompas (vraag de producent of zoek de technische details zelf op)? Zo nee, dan werkt de GPS-functie niet en kun je komoot niet gebruiken.
  • Zijn de locatie-voorzieningen geactiveerd op je telefoon en voor de komoot-app? Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen "Aan"; komoot > Bij gebruik van app
  • Heb je de nieuwste versie van iOS en de komoot-app geïnstalleerd op je iPhone?
  • Heb je geprobeerd de app opnieuw op te starten?
  • Zijn er magnetische voorwerpen in de buurt tijdens het gebruik van de app (bijv. extra batterijen, tas met magnetische sluiting)?