Je kunt de kaarten van komoot offline gebruiken door een geplande Tour te navigeren of door een ongeplande route op te nemen. Dit is alleen mogelijk als je de kaart van de regio gekocht hebt.

Opnemen

Als je een Tour opneemt terwijl je offline bent, kun je de kaartgegevens alleen zien voor regio’s die je hebt gedownload voor offline gebruik.

Om dit te doen, ga je naar de regio-sectie en voer je de naam van een stad in de gewenste regio in en verschuif je de knop “Offline beschikbaar”. Je zult moeten wachten tot de download voltooid is en de regio gemarkeerd is met een kleine zwarte speld in het overzicht. Dit kan even duren – begin niet te veel downloads tegelijkertijd aangezien dat de downloadtijd verlengt.

Als je een Tour-opname start zie je de kaart op volledig scherm, je locatie, je voortgang en de gegevens van je opname.

Als je de benodigde regio niet hebt gedownload als je een opname start, probeert komoot de kaart van het internet te halen. Afhankelijk van je verbinding en de beschikbaarheid van mobiele data, is het mogelijk dat de kaarten een onvolledige weergave hebben of helemaal niet zijn weergegeven.

Navigatie

Je kunt elke geplande Tour op je telefoon downloaden door de schuifknop “Offline beschikbaar” te gebruiken bij de Tour-informatie in de app. Het benodigde kaartmateriaal en de Tour-gegevens worden dan gedownload. Dit process leggen we hier in meer detail uit. Je kunt geplande Tours alleen downloaden voor offline spraaknavigatie. Dit werkt niet voor opnames die je net hebt gemaakt met komoot. Let op de schuifknop die als de download van de Tour voltooid is blauw wordt en op de kleine zwarte speld die verschijnt naast de Tour. Als je de speld niet ziet is de Tour niet volledig gedownload.

Problemen oplossen

Als je Tours of regio’s gedownload hebt is het belangrijk dat je niet uitlogt uit de app. Je kunt de app wel sluiten, maar als je uitlogt van je profiel wordt alle data die je op je apparaat hebt staan gewist.

Als je niet bent uitgelogd en je Tour en regio’s op de juiste manier lijken te zijn gedownload, maar de kaarten toch niet laden als je offline bent, kan het zijn dat er een probleem is met je SD-kaart. Lees in dat geval dit artikel: SD-kaart wordt niet herkend.