Als je in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Liechtenstein, Nederland of het VK bent, en je daar hebt geregistreerd voor komoot, zie je de “Inspiratie”-interface in de app (het ster-icoon) en op onze website. Hier vind je Tour-aanbevelingen, Highlights en Collecties om te bekijken.

Als je wat inspiratie voor je volgende trip nodig hebt, vind je door komoot aanbevolen Tours en Highlights in de Inspiratie-feed, die dagelijks wordt geüpdate. Je ziet ook de Tours van de mensen die je volgt in de feed. Je kunt een kopie van deze Tours opslaan op je profiel en bewerken zodat hij aansluit op jouw wensen.

Komoot-versies in verschillende landen

De Inspiratie-feed is automatisch gedeactiveerd op plekken waar we niet genoeg aanbevelingen voor goede Tours en Highlight kunnen bieden. Er zijn echter wel enkele uitzonderingen, omdat we willen garanderen dat mensen die een internationale versie van de app gebruiken, maar in een land wonen waar de feed is geactiveerd, wel toegang hebben. Zo heb je bijvoorbeeld als je de Franse versie van de app gebruikt, maar in Berlijn woont, wel toegang tot de Inspiratie-feed.

We nemen bepaalde factoren in overweging om te bepalen wie de Inspiratie-feed ziet: het land waar je je hebt aangemeld, de locatie van je apparaat, je huidige IP-adres, en de accountactiviteit over de afgelopen maanden. Zo is in Engeland de Inspiratie-feed voor bepaalde gebruikers geactiveerd.

De Inspiratie-feed activeren

Als jij een van de gebruikers bent die de Inspiratie-interface niet ziet, kun je deze activeren in de instellingen. We kunnen de kwaliteit van de content echter niet garanderen in regio’s waar deze niet automatisch geactiveerd is. Op de webpagina vind je “Inspiratie inschakelen” in de rechteronderhoek, en op mobiel in de appinstellingen. Ga naar Profiel > Instellingen (tandwiel-icoon) > Appinstellingen > “Inspiratie inschakelen”.