Als komoot-gebruiker kun je komoot-Tours op je Bosch Nyon en Bosch KIOX gebruiken. Zodra er verbinding is kun je geplande en voltooide Tours tussen je Bosch-apparaat en komoot-account uitwisselen.

Je komoot-account met een Bosch-apparaat verbinden

Om je Tours van komoot naar je Bosch-apparaat te sturen, is het noodzakelijk om een account op de Bosch Connect website te maken (https://www.ebike-connect.com/nl-nl/). In het portaal van Bosch klik je op “Routeplanning” en dan op “Mijn routes”. Aan de linkerkant zie de optie “Verbinden met komoot”. Vervolgens wordt je gevraagd om de verbinding te bevestigen. Na het verbinden kom je op een pagina waar je kunt inloggen op je komoot-account. Een volgend scherm vraagt je om te bevestigen dat Bosch Connect toegang krijgt tot je komoot-Tours. Zodra deze stap voltooid is worden je Tours automatisch gesynchroniseerd en verschijnen ze in het Bosch Connect Portaal, ongeacht voor welke sport je de route gepland hebt.

Tours uitwisselen tussen komoot en Bosch Nyon of Kiox

Al je geplande komoot-routes zijn beschikbaar in het Bosch-portaal als de verbinding met komoot tot stand is gebracht. Ze worden bij de volgende synchronisatie automatisch naar je Bosch-account gestuurd, mits je apparaat een WiFi-verbinding heeft. Begin met synchroniseren door op je Nyon op het symbool met de dubbele pijl te klikken.

Je vindt de gesynchroniseerde komoot-Tours op je apparaat bij “Kaart & Navigatie” en vervolgens onder “Opgeslagen routes”. Alle komoot-routes hebben “komoot” aan het begin van hun naam staan.

Verbind je apparaat met je telefoon om je Tours via de Bosch e-bike Connect-app vanaf je Smartphone te sturen. In de Bosch e-bike Connect-app kun je de Tours versturen door op het kaart-symbool te klikken in de app. Vind de gesynchroniseerde routes door op het zoekveld in de app te klikken en daarna de tab “Opgeslagen routes” te gebruiken. De Tours van komoot zijn gemarkeerd met het komoot-logo. Kies een route en klik op “Start route”. De Tour wordt vervolgens naar je apparaat gestuurd.

Als je een Tour op je apparaat voltooid, wordt deze automatisch naar komoot gestuurd zodra je een internetverbinding hebt. Let op: je apparaat breekt je Tour in segmenten op als je langere pauzes neemt. De Tour verschijnt als een geheel in de app, maar als verschillende segmenten in het Bosch-portaal. Deze segmenten worden op dezelfde manier als ze in het Bosch-portaal verschijnen op komoot geïmporteerd.

Verbinding tussen komoot en een Bosch-apparaat verbreken

Als je de verbinding tussen jouw apparaat en komoot wilt verbreken, ga dan naar het Bosch-portaal op de Bosch-website en klik op het symbool voor je profiel in de rechterbovenhoek. Klik vervolgens op data security en scroll naar beneden tot je de komoot verbinding vindt. Daar vind je de knop “verbinding met komoot verbreken”.