Selecteer “ronde” in de routeplanner om je Tour op hetzelfde punt te starten en eindigen. Je kunt je eigen rondes plannen, of kiezen uit rondes voorgesteld door komoot.

Plan je eigen ronde

Kies eerst een startpunt om een ronde te plannen. Kies daarna het tweede waypoint, in de meeste gevallen is dit de bestemming van je Tour. Dit moet het punt op je geplande route zijn dat het verst van het startpunt verwijderd is. Kies daarna op de website de optie “ronde” onder het zoekveld. In de app kun je de optie “ronde” vinden boven de waypoints in het menu van de planner. Komoot stelt je daarna een route voor, die je kunt aanpassen op je eigen voorkeuren.

Je kunt je Tour ook zelf stap voor stap plannen door “één richting” te selecteren. Komoot integreert standaard je waypoints in de Tour, ongeacht de volgorde waarop jij ze plaatst. Selecteer een eindpunt om dit te vermijden. Dit doe je door op de kaart te klikken en de optie “Als bestemming instellen” te kiezen. Je kunt ook de alt-toets (op Windows) of de option-toets (op een Mac) ingedrukt houden en dan op het volgende punt op je route klikken. Op het geselecteerde punt verschijnt dan een nieuw waypoint, dat automatisch het nieuwe eindpunt van je Tour zal zijn. Je kunt de volgorde van je waypoints (en daarmee de richting van je route) ook aanpassen. Doe dit door je cursor naar de drie strepen te brengen in het groene planningspanneel aan de linkerkant van het scherm, waar de waypoints getoond worden en de verschillende waypoints op de gewenste volgorde te slepen. Je kunt ook je waypoints op de kaart aanklikken en in de gewenste volgorde slepen.

Suggesties voor rondes krijgen

In sommige gebieden waar komoot beschikbaar is, kun je in de app en op de webpagina van komoot suggesties voor rondritten of -wandelingen krijgen. Waar dit het geval is, kun je hiervoor naar de “Inspiratie”-sectie gaan en de plaats waar je een Tour wilt vinden invoeren. Alle Tour-suggesties die verschijnen zijn rondes in het gekozen gebied. Je kunt ook onze Highlights gebruiken die je in de “Inspiratie”-sectie ziet, om suggesties voor Tours te krijgen die deze Highlights passeren. Klik op de Highlights (de rode stippen) en de corresponderende Smart Tours worden op volgorde van moeilijkheidsgraad aan je getoond. Scroll op de website wat verder naar beneden om ze te kunnen zien.