Je hebt verschillende opties voor het wijzigen van de stem die je tijdens de navigatie hoort, afhankelijk van welk apparaat je gebruikt.

Android

• Download een TTS-app naar keuze van de Google Play Store (zoek op ‘TTS Spraak Nederlands’).
  • Wijzig vervolgens de taal in de app instellingen van komoot: Profiel (hoofd icoon) > Instellingen (tandwiel) > App instellingen > Navigatie > Taal installeren
  • Hier kun je de standaard stem voor spraak instellen.
  • Controleer voor de zekerheid de taal nog een keer: Profiel (hoofd icoon) > Instellingen (tandwiel) > App instellingen > Navigatie > Spraakuitvoer

iOS

Op iOS-apparaten gebruiken we de stem van je systeem: Siri.

Op oudere apparaten is dit een vrouwelijke stem die de eerste taal op je lijst favorieten in je systeeminstellingen gebruikt. Op meer recente apparaten kun je ook een andere stem voor Siri selecteren: Toegankelijkheid > Gesproken materiaal > Stemmen.