We tonen geen fietsroutes op de komoot-kaart, maar we bieden wel de optie om de fietspaden van OpenCycleMap weer te geven. Om deze optie in te schakelen, klik op het icoon voor verschillende kaartlagen aan de rechterkant van het scherm in de routeplanner. Hier kun je alle fietsroutes die beschikbaar zijn in je regio zien en aan je Tour toevoegen. Deze optie is momenteel alleen beschikbaar op de website, niet in de app.

Je kunt daarnaast ook op fietstochten zoeken die al op komoot staan of GPX-bestanden importeren voor een route je ergens anders online gevonden hebt. Lees hier hoe je GPX-bestanden kunt importeren in komoot.

Officiële routes in komoot Premium

De Premium versie van komoot bevat specifieke kaarten voor de sporten toerfietsen, wandelen en mountainbiken. Deze kaarten tonen officiële wandel- en fietspaden, en singletrails voor mountainbiken, die kunnen worden gebruikt in de routeplanner.