Je kunt de komoot-app op je Wahoo-apparaat gebruiken door je komoot-account met de Wahoo Elemnt Companion-app te koppelen. Zo kun je routes van komoot naar de Companion-app sturen en deze gebruiken om op je Wahoo-apparaat te navigeren.

Hoe koppel je een Wahoo aan komoot?

Download de Wahoo ELEMNT Companion-app en maak een Wahoo-account aan om je Wahoo met je komoot-account te koppelen. Ga naar de “connections”-tab in de Companion-app en klik op komoot. Log daarna in met de gebruikersnaam en het wachtwoord dat je gebruikt voor je komoot-account en geef de app toegang tot je komoot-profiel.

Voor de volgende stap zet je je Wahoo aan en klik je nog een keer op de startknop om het menu te zien, waarin je “pair phone” kiest. Je Wahoo-apparaat laat nu een QR-code op het scherm zien. Scan deze code met de Elemnt Companion-app. Nadat je de koppeling bevestigt, is het apparaat aan je telefoon verbonden.

N.B. Het is noodzakelijk dat je ingelogd bent op de juiste komoot-account in de komoot-app.

Geplande Tours versturen

Ga in de Companion-app naar “Workout” nadat de verbinding is gemaakt en klik op “Choose Route”. Je komoot Tours worden nu automatisch gesynchroniseerd. De routes kun je vervolgens handmatig naar je Wahoo-apparaat sturen.

Open de route die je wilt sturen en kies “select” in de rechterbovenhoek. De route wordt met je Wahoo gesynchroniseerd. Aangezien de Wahoo een fietscomputer is, kun je alleen Tours versturen die zijn gepland voor één van de fietssporten. Je Wahoo moet een WiFi-verbinding hebben, of gebruik Bluetooth om je geplande routes te versturen. Als je de optie “Alle synchroniseren” op de Wahoo kiest, kun je ook al je Tours naar je Wahoo-apparaat versturen.

Let op: om je komoot-Tours op je Wahoo te navigeren, moet je de regio waar je Tour start ontgrendeld hebben, of het Wereldpakket kopen. Elke gebruiker die zich op op komoot aanmeldt, krijgt een gratis regio van ons. Lees dit artikel als je hulp nodig hebt om deze te ontgrendelen.

Opgenomen activiteiten synchroniseren met komoot

Nadat je je komoot-account gekoppeld hebt, worden alle Tours die je opneemt met je Wahoo gesynchroniseerd met je komoot-profiel en aan je lijst voltooide Tours toegevoegd. Om de sync-status van je activiteiten te zien, tik je op het deel-icoon binnen die specifieke activiteit in de Wahoo Elemnt Companion-app.