Er zijn twee standaardinstellingen waar je uit kunt kiezen om te bepalen wie je profiel kan zien:

  • Openbaar
  • Privé

Deze instellingen bepalen wat voor informatie zichtbaar is voor verschillende gebruikers. Gedeblokkeerde gebruikers kunnen je gebruikersnaam, profielfoto, jouw hoeveelheid geplande en voltooide Tours, en het aantal gebruikers dat jouw profiel volgt zien. De Highlights die je creëert zijn altijd zichtbaar, ongeacht de zichtbaarheid van je profiel. Het privé maken van je profiel houdt in dat je al je volgers één voor één moet goedkeuren voordat zij je Tour-details of -informatie kunnen zien Je kunt je Tours en Collecties in dit geval niet delen met mensen die je niet volgen. Het openbaar maken van je profiel houdt in dat andere komoot-gebruikers jou kunnen volgen, zonder dat je ze hoeft goed te keuren.

Je kunt de zichtbaarheid van bepaalde Tours en/of Collecties altijd wijzigen, ongeacht wat je profielinstellingen zijn. Meer informatie hierover vind je hier.

De zichtbaarheid van je profiel wijzigen

Je kunt je profiel privé of openbaar maken door naar Profiel > Instellingen (tandwiel) > Privacy > Privacy van je account te gaan in onze mobiele apps, of door op de drie stippen in de rechterbovenhoek, en vervolgens op Instellingen > Privacy te klikken op onze website.

Het wijzigen van de zichtbaarheid van je profiel heeft geen invloed op huidige volgers.

Je account verbergen in zoekresultaten

In het algemeen is het mogelijk dat je profiel gevonden wordt via de zoekfunctie op de “Vrienden vinden”-pagina. Je kunt hier specifieke personen op komoot zoeken door hun gebruikersnaam of e-mailadres te gebruiken. Er worden alleen gebruikersnamen getoond aan andere gebruikers — je echte naam wordt nooit openbaar getoond (tenzij je je echte naam in je gebruikersnaam gebruikt).

Als je je account wilt verbergen in de zoekresultaten, kun je dit in de app doen door naar Profiel > Instellingen (tandwiel) > Privacy > Privacy van je account > ‘Verberg mij in zoekresultaten’ te gaan, of op onze website door op de drie stippen in de rechterbovenhoek te klikken en vervolgens naar Instellingen > Privacy te gaan.

Als je je account verbergt in zoekresultaten, houdt dat in dat je profiel niet getoond wordt als andere komoot-gebruikers op jouw gebruikersnaam of e-mailadres zoeken. Je profiel blijft echter wel zichtbaar in de newsfeed als je getagd bent in een Tour. Je account is niet privé als je niet zichtbaar bent in de zoekresultaten. Je verliest je huidige volgers niet en ze kunnen nog steeds dezelfde informatie zien als eerst.

Was dit artikel nuttig?

Aantal gebruikers dat dit nuttig vond: 244 van 410
Heb je nog andere vragen? Stuur een bericht

Artikelen in deze sectie