Het navigeren met een constante GPS-verbinding neemt veel energie. Dit kun je helaas niet veranderen, maar er zijn wel een paar trucs om de batterijduur te verlengen op een lange Tour:

• Het scherm verbruikt een hoop energie – schakel het uit en gebruik spraaknavigatie zodat je de kaart niet hoeft te bekijken. Op een Android-apparaat kun je ook de functie “Wake up display” gebruiken. Je vindt deze door tijdens de navigatie op het luidsprekersymbool te tikken.
  • Schakel synchroniseren voor ongebruikte diensten uit, zodat deze niet blijven updaten.
  • Tegelijkertijd andere apps op je telefoon gebruiken en naar muziek luisteren neemt ook veel energie.
  • Met een powerbank kun je je batterij meerdere keren opladen en weet je zeker dat je genoeg batterij hebt tot je het volgende stopcontact bereikt.
  • Voor Android-apparaten: schakel WiFi uit, zodat je telefoon niet constant netwerken zoekt, deactiveer mobiele gegevens of schakel helemaal over op vliegtuigmodus. Alleen je GPS blijft nu actief. We raden dit echter niet aan voor Android-apparaten en het is niet mogelijk op iOS-apparaten, aangezien Apple WiFi gebruikt om je locatie te bepalen.