Om komoot met je Garmin te verbinden is het nodig om een verbinding op te zetten tussen je komoot-account en je Garmin Connect-account. Om Tours te synchroniseren verbind je je Garmin-apparaat via Bluetooth met je telefoon. Dit is alleen mogelijk voor bepaalde Garmin-apparaten. Lees het volgende artikel om te zien of de app op jouw apparaat gedownload kan worden: Garmin-apparaten die compatibel zijn met Garmin Connect.

Het instellen van de verbinding

Om de verbinding in te stellen heb je in totaal drie apps op je telefoon nodig: komoot, de Garmin Connect IQ-app (waar je alle apps voor op je Garmin kunt downloaden) en de Garmin Connect-app. Maak zodra je alledrie de apps op je telefoon hebt geïnstalleerd een Garmin-account aan (als je er nog geen hebt). Dit kun je doen op de Garmin website, of via een van de Garmin-apps. Log daarna in op de Garmin Connect IQ-app en volg de onderstaande stappen:

• Zoek komoot in de Garmin IQ-app.
  • Download
  • Selecteer je apparaat en geef de benodigde toestemming. Je ontvangt een bericht waarin staat dat de app bij de volgende synchronisatie wordt geïnstalleerd.
  • Ga daarna naar de Garmin Connect-app en log in met de gegevens van je Garmin-account. De synchronisatie start automatisch als je apparaat in de buurt van je telefoon is en Bluetooth is ingeschakeld. Je kunt controleren of de installatie gelukt is in de Garmin Connect-app. De komoot-app is nu geïnstalleerd op je Garmin-apparaat.
  • Open vervolgens komoot op je Garmin. Op het scherm zie je een code en een verzoek om deze op de wesite in te voeren: www.komoot.com/connect.
  • Open deze pagina op je PC of via de browser van je telefoon. Na het inloggen voer je de code in het veld dat op het scherm verschijnt in.
  • Je ziet daarna een andere pagina, waarop je gevraagd wordt je login-gegevens van Garmin in te voeren. Als je deze actie voltooid is je apparaat verbonden.
  • Als het login-proces klaar is verschijnt een lijst met Tours die je in de laatste 30 dagen gepland hebt op je Garmin.

Aangezien de verbinding via Bluetooth werkt, moet je Garmin-apparaat altijd in de buurt van je telefoon zijn als je komoot-Tours op je Garmin wilt downloaden. Als de download van de Tours voltooid is, zijn ze beschikbaar zonder verbinding.

Tours van komoot naar Garmin sturen

In de komoot-app voor Garmin zie je jouw lijst met geplande komoot-Tours. Je kunt ze op je apparaat downloaden door de app te openen, op geplande Tours te klikken, vervolgens de Tour te selecteren die je wilt downloaden en deze op “offline beschikbaar” zetten. Let op: de app toont alleen geplande Tours en geen voltooide.

N.B.: Om een komoot-Tour offline beschikbaar te maken op je Garmin-apparaat, moet de je de regio waar de Tour begint ontgrendeld hebben, of in het bezit zijn van het Wereldpakket. Lees hier hoe je een regio moet ontgrendelen: Je gratis regio ontgrendelen.

Het aantal zichtbare Tours in Garmin

Momenteel is de verbinding tussen Garmin en komoot zo ingesteld dat Tours die je in de laatste 30 dagen met komoot gepland hebt worden gesynchroniseerd. Deze Tours verschijnen automatisch op je Garmin en je kunt deze synchronisatie niet handmatig aanpassen of voorkomen.

Tour-upload van Garmin naar komoot

Als je een Tour op je Garmin voltooid en daarna via Bluetooth verbinding maakt, wordt je Tour automatisch geüpload naar je komoot-account.

Tours van je Garmin-apparaat verwijderen

Als je een Tour naar je Garmin-apparaat download en deze na voltooien weer wilt verwijderen, kun je dit doen door de “offline beschikbaar” schakelaar te verplaatsen. Zo verwijder je de Tour van je apparaat. Je hebt ook de mogelijkheid om Tours handmatig te verwijderen, als je je Garmin met een kabel met je computer verbindt.

Tours updaten op je Garmin

Als je veranderingen maakt aan een komoot-Tour die al op je Garmin staat, is het mogelijk dat deze wijzigen niet automatisch worden doorgevoerd op je Garmin. Als je de geplande Tour op je Garmin bekijkt, zie je een kleine notitie naast de geplande Tour met daarin het woord “updated”. Vervolgens kun je de Tour updaten via de schakelaar in de Tour.

Garmin-apparaten met WiFi

Momenteel moet je Garmin-apparaat verbonden zijn met de Garmin Connect-app op je smartphone om routes te kunnen downloaden en uploaden. Het is niet mogelijk om een WiFi-verbinding te maken tussen bijvoorbeeld je Garmin-apparaat en je computer.