Als komoot plotseling stopt tijdens een opname of het navigeren van een route op een Android-apparaat, dan vind je de oorzaak waarschijnlijk in je telefooninstellingen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je rechte lijnen in je opname ziet - wat een teken is dat je GPS-signaal afgebroken is - of dat het navigeren van een route helemaal stopt. Als dit gebeurt terwijl je scherm uitstaat, is het waarschijnlijk te wijten aan je telefooninstellingen.

Android kan op verschillende manieren het functioneren van een app beperken. Dit kan gebeuren als je app op de achtergrond draait en de oorzaak hiervan is meestal de optimalisatie van batterijduur of het vrijmaken geheugen. Deze instellingen zijn op elk apparaat anders en de naamgeving is niet hetzelfde op alle apparaten, kijk daarom in de instellingen van je eigen apparaat.

Controleer of de komoot-app:

• Toestemming heeft om te draaien als achtergrondproces.
  • Toegang heeft tot je GPS-locatie terwijl het op de achtergrond draait (“altijd” als die optie beschikbaar is en “bij gebruik van app” als dat niet zo is).
  • Uitgezonderd is van energiebesparende modus.
  • Uitgezonderd is van instellingen die opslagruimte besparen.

Hieronder vind je enkele tips voor apparaten die Android gebruiken, maar onthoud dat het vinden van deze instellingen op elk toestel anders is.

Samsung

De twee meest relevante artikelen voor instellingen die invloed hebben op komoot op een Samsung-apparaat zijn:

Bekijk of je GPS-locatie actief is en check de device care-instellingen van je apparaat. Op recente Samsung-apparaten, kun je meestal de rechten van komoot zien door naar Instellingen > komoot te gaan. Je kunt de algemene optimalisatie-instellingen zien bij Instellingen > Device care. Bij de batterij-instellingen vind je mogelijk de optie “ongebruikte apps in slaapstand”. Schakel deze optie uit of maak een uitzondering voor komoot. Schakel ook andere automatische optimalisaties uit op je telefoon, of plan ze voor als je komoot niet gebruikt.

De bovenstaande artikelen bevatten screenshots om te tonen hoe dit eruit zou kunnen zien op jouw Samsung-apparaat. Als je een ouder apparaat hebt, of als deze instellingen anders zijn op jouw telefoon, zoek dan naar specifieke informatie voor jouw apparaat.

Xiaomi

De standaardinstellingen van Xiaomi-apparaten kunnen ook de navigatie-features van komoot beperken. Ga naar Beveiliging > Apps beheren > Komoot > Batterijgebruik > en selecteer “Geen restricties”.

Huawei

Op de meeste Huawei-apparaten kun je belangrijke opties vinden bij Instellingen > Apps > Speciale toegang > Negeer optimalisaties, en door daarna toestemming te geven voor komoot. Het is ook raadzaam om bij Instellingen > Apps > komoot > Batterij, alle opties om dit handmatig te beheren aan te zetten en de power intensive prompt uit te schakelen.

Bij sommige apparaten vind je deze opties bij Instellingen > Batterij of Instellingen > Geavanceerde Instellingen > Batterij manager.