Je kunt je vrienden via de website of de mobiele app uitnodigen voor een Tour die je aan het plannen bent. Je vrienden zien de geplande Tours vervolgens op hun profiel, en kunnen hun eigen apparaten gebruiken voor navigatie.

Vrienden uitnodigen

Nadat je de Tour op komoot plant kun je de Tour openen en de “uitnodigen”-knop gebruiken (aan de rechterkant van het scherm op de website en onder de Tour-informatie in de app). In het volgende scherm kun je zoeken door de mensen die je volgt in het zoekveld en op “uitnodigen” naast hun naam klikken. Je kunt daarnaast ook iemand uitnodigen via e-mail door hun e-mailadres in het zoekveld in te voeren. Je vrienden ontvangen vervolgens een uitnodiging per e-mail en op hun komoot-profiel, afhankelijk van welke meldingen ze hebben ingeschakeld in hun profielinstellingen.

Een uitnodigingslink genereren

Je kunt ook de functie “Link genereren” gebruiken die je vindt boven het zoekveld, en de Tour-link naar al je vrienden sturen. Je kunt deze link op Facebook of andere sociale media gebruiken, in een WhatsApp-bericht, of in een e-mail. Iedereen die de link ontvangt kan zich bij de Tour aansluiten. Je kunt deze link zelfs naar mensen sturen die komoot niet gebruiken. Zij kunnen de uitnodiging niet accepteren, maar ze kunnen de Tour wel zien als deze openbaar is.